Adiós Amigos

Så, nu ger jag mig av.
Kommer ta bort alla inlägg på bloggen allteftersom. (updat: nej, det kmr jag inte)
Ska kolla igenom den först, vissa texter vill jag spara på datorn.
ev återkommer jag med en länk till nån ny blogg (ifall jag skaffar en)

Ha det fint!

Solace

sömnproblem


Har haft sömnproblem ett tag nu.
Spelar ingen roll om jag försöker gå upp tidigt så att jag sen är skittrött mot kvällen.
Det verkar som att när jag väl lagt mig i sängen så vägrar kroppen/sinnet att somna.
Ibland har jag blivit pigg igen av att lägga mig, andra gånger ligger jag bara där,
gäspar och gäspar och är skittrött, men kan bara inte somna. Det är väldigt frustrerande.
För att inte tala om att jag pga av detta vaknar sent och går runt trött o hängig hela dagarna.

Men så i förrgår låg jag i sängen o mindes tillbaka hur jag brukade göra varje kväll när jag var liten. Att jag alltid brukade ligga o lyssna på ett speciellt Sune-band när jag skulle sova. Anders Jacobssons röst som Sune fick vagga mig till söms. Och det var inte ens mitt egna band, utan ett jag lånat av storasyster.  Spelandes på en billig rosa-lila bandspelare. Samma band varje kväll. Jag kan tänka mig att den där berättarrösten verkligen måste blivit signifikativt med att sova :)

I alla fall så kom jag att tänka på det här och funderade på om det skulle funka även nu,
som 21 åring. Visserligen satte jag inte på det där Sune-bandet men istället lite Lizz Wright.
En cd jag lånade på bibblan för bara några dagar sen. Och det funkade! Jag tror inte ens
skivan hann igenom 3 låtar innan jag hunnit somnat! Wohooo! Seger!! :D

Så om jag kommer ha sovproblem i framtiden tänker jag bara ställa fram cd:n vid sängen
o sätta på Lizz Wright. Så får vi hoppas att kroppen o sinnet lyckas slappna av till slut.


(lite tråkigt att jag på youtube inte lyckades hitta nån låtarna jag satte på när jag skulle sova,
men albumet heter iaf, komiskt nog, Dreaming wide awake)


updat 13dec2011:

Shine
Lift. Marc Isaac

Berör mer när man ser den på tv (vilket jag gjorde nyss) Men jag är glad att jag alls hittade den på nätet.
En sak, bland många, som slog mig när jag såg den var att människor är verkligen så söta. Ge dem bara lite tid, lyssna på dem, ha tålamod med dem. och döm dem inte vid första intrycket eller utseendet

Lite synd att det inte finns nån textning

WHOA!


knyta ihop säcken och kasta den överbord


okej gott folk.
känns som det börjar bli dags att runda av den här bloggen.
eller flytta till annan plats.
Börjar bli trött på allt - namnet & designen
Vill byta ut
Plus att det är skittråkigt att inte få nån direkt respons på inläggen.
Det kan jag ju inte kräva
Men det väger ju in en del i vilket fall.
Så ja, vi får se.
Jag låter det gå några dagar, sen blir det nog ajöss :P

See ya!

quote

Amy Adams:
Thirty was a big deal for me. It was the age where I reevaluated everything - how I approached life and how I thought about myself. When I look at my 20s, or when I look at any period in my life, I think about how much time I've wasted trying to find the right man. It's like, if I could go back and do it again, I would have taken guitar lessons or something. I would have put my energy into something that paid off in the end, instead of trying to improve myself for men. Oh, the time and the energy, trying to impress somebody who was actually a big jerk, you know? But the truth is, once you have a great man in your life, it allows you - or at least for me - to look at yourself and grow as an individual. And gosh, if I had known I was going to find this, my 20s would have been completely different.

you belong to me
or this one


Boys are back

Precis kollat på filmen The boys are back..
Vad är det med australiska filmer som får mig att falla så?
Den var så jäkla fin. och jättefint soundtrack, åååhh!
Se den!


 


booring


Livet går på sparlåga just nu..
Inget händer och dagarna passerar -
Långsamt!
Men jag har åtminstone kontaktat socialen nu
så ja, vi får se vad som händer.


skrik o kaos


Det var bråk.
Jag hade aldrig gillat den här mannen och den här gången sa jag faktiskt vad jag tyckte om honom. Den här gången gläntade jag på locket och lät mig själv spotta ut all skit jag kände för honom. Hur sur och butter han alltid var. Hur han alltid såg allt negativt och att det förpestade tillvaron även för oss andra.
Han tröttnade, hade ingen lust att höra på och gick ut från köket. Jag var på väg att följa efter, men min vän som varit i samma rum hann ikapp mig och blockerade vägen. Mannen försvann ner för trappan till källan. Min vän var upprörd och försvarade honom. Jag fattade inte. Varför tog hon hans parti?! Vad fan visste hon om min och hans relation?! Vad fan visste hon vad vi gått igenom?! Hon visste inte ett jävla skit! Samtidigt blev jag förvånad. Jag och hon var väldigt nära vänner och hade aldrig bråkat förut. Vi hade alltid haft ett speciellt band av acceptans och förståelse. Så vad var nu det här? Jag visste inte riktigt hur jag skulle ställa mig till att hon stod och skrek på mig och var upprörd. Jag förstod att om jag gav mig in i en fight med henne riskerade jag att själv bli sårad. Hon var min närmaste vän och hårda ord kommandes från henne skulle svida mer än något annat. Jag var även orolig att stöta mig med henne för jag visste inte vart vår relation skulle leda efter det. Men på nåt sätt sköt jag ändå den här molande känslan åt sidan. Visst, jag kanske skulle bli sårad men det här var inte rätt av henne. Att lägga sig i nåt hon inte visste något om. Så jag tog fighten. Jag följde efter henne när hon försökte vända om och gå efter att hon sagt sitt. Sakta i backarna. Nu hade jag också lite saker att säga. Jag skrek på henne. Att hon hade ingen aning vad jag hade för relation till den här mannen. Hon visste ingenting om vad det här handlade om!

och nånstans här vaknade jag. Hade fortfarande skrik och kaos i öronen som dröjde sig kvar.
Jag har aldrig direkt läst några böcker för hur man ska analysera drömmar. Men en sak jag själv funderat ett tag på är att man kan jämföra relationerna med situationen. Vad just relationerna i drömmarna betyder för en i verkligheten och jämföra det med situationen i drömmen. Och för första gången provade jag:

verkligheten/vad de står för:

Mannen: en bekant jag ogillar. butter, sur, irriterad, missnöjd, negativ, alltid varit lite rädd för
Tjejen: en mycket nära vän. kärlek, speciellt band, trygghet, acceptans, förståelse

situation i drömmen: Arg på mannen. "Attack" från vännen. Oro för vart mitt & hennes bråk ska leda och rädd för att bli sårad men det stoppar mig inte.

analys:
Arg på: [mannen] Det mörka, negativitet, depression
Risk/Rädd för: [tjejen] Förlora kärlek & trygghet om jag trotsar.
Men: Låter mig inte avskräckas. Jag vill säga min mening = Egenvärde och självrespekt


Alltså:
Låt dig inte avskräckas från att göra upp med det negativa i ditt liv, Solace! Även om du är rädd för att kärlek och acceptans står på spel. Det är självrespekt att göra upp med sådant du ej längre gillar!Någon som förstod/missförstod? pliis ge mig lite feedback!

fåglar

Hittade några bibliotekslånade barnböcker här hemma. Om fåglar och andra djur i naturen. Och jag gillar ju fåglar en del så bläddrade runt lite medan jag åt lunch förut. Böckerna var mysiga och jag lärde mig lite nya grejer jag inte visste innan. Bl.a. hur man gör egna talgbollar (skitenkelt) och hur man ser skillnad på gråsparv / pilfink och entita / talltita. Kul! :D

 


.


låt berget komma till mohammed! :PwierdoDet är inte du som är knäpp
Det är bara de som inte förstår!Man kan känna sig hur jävla malplacerad som helst. Till och med i sin egen familj. Att ingen lyssnar. Att man sticker ut. Att de tycker man är konstig. Men egentligen är det inte en själv det är fel på. Man har bara råkat hamna i en grupp med människor som råkar vara olik en själv. Ibland tänker jag att hade jag bara fötts i typ en konstnärsfamilj, eller bara nånstans där de är lite mer fritänkande och öppna, då hade jag aldrig upplevt den här känslan av att vara utanför i sin egen familj. Av att vara annorlunda och inte förstådd.

Ett väldigt bra exempel är att jag älskar att sjunga. Och som en del vet så är det väldigt bra akustik i tex badrum. Så nån gång för några år sen satt jag inne i badrummet och sjöng för mig själv. Rösten klingade så bra i det kaklade rummet och fan vilken go känsla som fyllde mig. Jag satt där ett bra tag och bara njöt av rösten. Efteråt gick jag ut och var glad o nästan lite stolt över mig själv. att det hade känts så bra inombords! Men när jag kom ut väntade plötsligt massa misstrogna miner. varför sitter du på toa och sjunger?! vad håller du på med! Den tidigare varma känslan förbyttes genast i skam, utan att jag egentligen förstod varför - det hade ju varit en bra upplevelse för mig att sjunga därinne. Men att nu möta deras miner gav genast responsen inombords att jag borde skämmas, att jag var konstig. att "nu har jag gjort det igen" - inte varit normal. Så jag skämdes och kände fan också, jag skulle aldrig ha suttit där inne. Jävla skit! Nu fick de bara ännu en anledning att vara missnöjda med mig! Detta var de spontana känslor som dök upp. Ånger, skam och utanförskap

Senare på kvällen, efter att ha gått runt halva dan med de känslorna och varit besviken på mig själv, så låg jag och funderade lite på händelsen. Funderade på min reaktion, hur jag kunde ha gått från att varit glad och nöjd till att plötsligt tvärvända känslomässigt och börja skämmas för exakt samma sak. Varför? Vad hade hänt där egentligen? För mig hade det ju inte funnits nåt onormalt i att sjunga i ett badrum. Det var ju för att det var så bra akustik där! Och jag funderade på mina föräldrars reaktion. Varför hade de tyckt att det var så konstigt? Varför hade de gjort en så stor grej av det?

och nån gång där bland alla funderingar kom jag på att hallå, det var fan inte alls nåt fel på mig! Hade sammanhangen bara varit annorlunda. Hade jag bara varit i en helt annan familj, t.ex en familj där sång och instrument var en del av vardagen. Då hade det här inte varit nåt märkligt alls. Då hade det här varit nåt fullt förståeligt. Inga konstigheter. Sång är kul och i badrum finns det bra akustik. Simple as that! Men nu var jag född i en familj där ingen av föräldrarna spelade instrument eller sjöng, eller ens var särskilt intresserad av nåt av dem. Då är det inte konstigt att de inte förstod vad jag höll på med. Så mycket kan jag ge dem. Att de inte förstod.

(Men att sen göra en grej av det hela. varför höll du på så? är du konstig eller?! Det är inte normalt att sitta och sjunga på toan! Där uppnår man inget annat än att få sitt barn och känna sig annorlunda och utanför. framkalla skuld och skam. Istället är det bara att fråga om man inte förstår -varför sjöng du inne på toa? för att det är bra akustik? Jahaa, det har jag faktiskt aldrig tänkt på. Och sen inte göra det till nåt mer. För det är inget mer. Det är ingen stor grej om man bara lyssnar på den andra och är öppen för nya vinklar)

I alla fall så insåg jag där och då, att det är inte jag som är knäpp. Oavsett vad mina föräldrar får mig att känna, eller hur det verkar i nuläget. Det är bara jag som har hamnat i fel "sammanhang". I en familj där de helt enkelt har andra intressen. Omständigheterna hade kunnat vara annorlunda och jag hade kunnat vara en mängden. smält in och varit en del av en gemenskap. Så det är inte mig det är fel på, det är bara att min gemenskap befinner sig nån annanstans just nu.

Denna upplevelsen har hjälpt mig jättemycket i att inte känna mig så annorluna, konstig och utanför hela tiden. Att förstå att alla människor är så totalt olika! Jag har bara just nu råkat hamna bland människor som inte tänker som jag. Bland likasinnade människor hade jag smält in som vem som helst. Det är människor själva som skapar vad som är konstigt eller inte!


Underwater love

daaamn vad jag gillar den här låten!och brasilianska = ♥

fastnade den mitt i en låt när hon i princip skriker

idag

Kikare och fågelbok. Äntligen börjar småfåglarna visa sig vid fågelborden igen.

Det har varit öde hela vintern trots välfyllt med solrosfrön. Kan inte förstå varför?

Igår köpte jag även sex talgbollar för att hänga upp lite här och var inne i skogen.

 


.


skulle bara kolla den här lite snabbt
o slutade med att jag nästan började gråta..

Fan vad jag saknar att ha hund.


äntligen


ut o lek i solen nu!


me in incubus' terms


Choose an artist (or band) and answer only in song TITLES by that artist:
Incubus
Are you male or female: Southern girl
Describe yourself: Divided
How do some people feel about you: Punch Drunk
How do you feel about yourself: Pantomime
Describe where you want to be: Nebula
Describe what you want to be: Stellar
Describe what you want: A kiss to send us off
Describe how you live: Just a phase
Describe how you love: Quicksand
Share a few words of wisdom: Redefine!


Tiger Lou

Efter att ha läst silverfiskens blogg så har jag fått upp ögonen för bandet Tiger Lou.
Åh, de är ju grymma!
varför ska folk vara så jäävla tröga?!En blomma i en trädgård kommer aldrig växa av att man häller gift på det.

Och en människa kommer aldrig växa av att få kritik hela dagarna!natt. och du

Jag ska gå och lägga mig .. snart


 


it's not you, it's me


Det finns en sak som syns
mer än ditt utseende

- självförtroendet


Punkelikat: Läsmånad


Punkelikat har Läsmånad och jag tänker vara med. Kan vara dags att börja läsa lite igen :P
you love me but you dont

Började få en migränattack igår. Det första jag märker då är att delar i min syn bara försvinner. Ett exempel är att om jag skulle hållt ut handen framför mig, så ser jag handen men inte armen. Synen kan bara se just det den fokuserar på. Steg två blir sen att det börjar blinka framför ögonen. Små geometriska figurer i olika formationer o färger blinkar framför ögonen, även när jag stänger dem. Asjobbigt! Eftersom jag då vet att nu jävlar kommer migränen :( Usch!
Så det blev till att lägga sig direkt (kl 22, jämfört med kl 2,3 andra nätter) Somnade väl vid tolv nån gång och idag vaknade jag upp tidigt för en gångs skull! Det var ett tag sen jag vaknade innan nio om man säger så :P I alla fall, det jag skulle komma till är att den här låten spelades i min dröm nån gång innan jag vaknade imorse:

 

Vääldigt längesen jag lyssnade på 3 doors down, och det gör nästan ont att höra den här låten. Allt jag förknippar med den och vad den faktiskt handlar om. Huh..

 


nu:


Välkommen Mars!RSS 2.0